Wanzele Herzele Melle Tuinontwerp Sd Tuinen Bouwen aan Vlaanderen

Van tuinontwerp tot tuinaanleg

Van tuinontwerp tot tuinaanleg

Architecturale pareltjes krijgen pas echt de uitstraling die ze verdienen als ook de omgevingsaanleg met kennis van zaken wordt uitgevoerd. Gaat het over een groene omgeving, dan zijn dergelijke werkzaamheden perfect op de leest van SD Tuinen gestoeld. Kwalitatieve en creatieve tuinaanleg, van ontwerp tot uitvoering: dat is waar deze firma voor staat.

In 2005 startte Dimitri Sleeuwagen vol passie met het aanleggen van tuinen. Ook bij zijn partner Sofie De Maeght kriebelde de tuinmicrobe al lange tijd. In 2006 studeerde ze af als gegradueerde in de Tuin- en Landschapsarchitectuur. Ze sloegen de handen in elkaar, wat resulteerde in een unieke firma die intussen dertien medewerkers telt. “Hoewel we nog altijd voornamelijk door particulieren worden ingehuurd, beginnen we ook in private en publieke totaalprojecten vaste voet aan grond te krijgen”, vertelt Sofie De Maeght. “Zo is de omgevingsaanleg van het nieuwe gebouw van E&Y alsook Goldwing in Gent van onze hand. Onze sterkte is dat we zowel het ontwerp als de uitvoering in eigen beheer realiseren.”

“Onze sterkte is dat we zowel het ontwerp als de uitvoering in eigen beheer realiseren.”

 

TOTAALAANPAK VOOR JE TUIN

Concreet wordt altijd met een tuinontwerp gestart. Dit wordt volledig uitgewerkt met de nodige uitvoerings- en detailplanning. “We werken altijd op deze manier, of het nu over grote of kleine projecten gaat”, legt Sofie De Maeght uit. “Daarna maken we de meetstaten en/of offertes op. Bij de realisatie beperken we ons trouwens niet tot de groenaanleg. Elektriciteitswerken, houten constructies, grondwerken, zwemvijvers, verhardingen en inrichtingselementen, zelfs de installatie van zwembaden, …: het hoort er allemaal bij.”

Natuurlijk moet SD Tuinen daarvoor soms een beroep op onderaannemers doen, maar ze proberen de afhankelijkheid van derden toch te beperken. “Want hoe meer we zelf kunnen doen, hoe beter we onze afspraken kunnen nakomen. Het leveren van absolute kwaliteit binnen de gestelde deadline en budget is immers ons leitmotiv.”

 

De link naar het magazine kan je hier vinden:

Bouwen aan Oost-Vlaanderen 01 2018