Doordachte tuinarchitectuur en een creatief tuinontwerp, de basis van jouw droomtuin

Stap 1: een luisterend oor

Elk tuinontwerp start met een goed gesprek. Als tuinarchitect wil ik zoveel mogelijk inzichten krijgen over jouw noden en wensen. Daarom zit ik eerst graag aan tafel met klanten en geïnteresseerden om dieper in te gaan op de gewenste stijl en richting. Door gerichte vragen te stellen, krijg ik een steeds beter beeld van de tuin die past bij jouw verhaal. De verkregen input vormt de eerste stap naar een afgewerkte tuin.

Stap 2: de eerste visualisatie van jouw visie

Na het verkennend gesprek ga ik aan het rekenen en het tekenen. Ik maak eerst een offerte op om een financieel beeld te scheppen. Daarna start ik met het voorontwerp. Dit eerste ontwerp wordt voorgesteld aan de hand van een grondplan en een 3D tekening. Het is de bedoeling om met het voorontwerp van de tuin louter de vormgeving van de tuinarchitectuur in beeld te brengen. De detaillering van de beplanting komt pas in een later stadium aan bod. Er worden wel al enkele voorstellen gedaan i.v.m. de materialen voor het terras, de oprit enz.

Stap 3: het zit in de details

Zodra het voorontwerp goedgekeurd wordt, kan het finetunen van het plan starten. Aan de hand van eventuele opmerkingen wordt het voorontwerp in een definitief ontwerp gegoten. Ook de opmaak van een beplantingsplan komt in deze fase aan bod.

Stap 4: nog even polsen

In de vorige stap werd het definitieve ontwerp en het beplantingsplan afgewerkt op basis van de door jou gevraagde aanpassingen. Deze finale documenten neem ik graag nog eens met jullie door. Achteraf stuur ik het ontwerp, het bematingsplan en het beplantingsplan in kwestie door.

Stap 5: na de tuinarchitectuur, de creatie

Zodra het ontwerp van de tuin af is, wordt dit aan onze tuinaanleggers overgemaakt. En dan komt het spannendste deel! Samen zien we de in overleg opgemaakte ontwerpen en plannen tot leven komen als prachtige totaalprojecten!

– Sofie De Maeght, tuinarchitect & zaakvoerder –

Tuinarchitectuur cases

Klaar om aan de slag te gaan met het ontwerp van jouw tuin?

Ontdek snel waarom wij de ideale totaalpartner voor jouw tuinarchitectuur zijn.

Vraag een gratis offerte aan, vraag meer info of maak een afspraak met het SD Tuinen team!

CONTACTEER ONS